Dit is Nu Project#1: Nederland Nu

Nederland Nu: hoe Nederland aanvoelt voor wie zich hier bevindt.

Welke geur of welk geluid is typisch Nederland Nu? Wie of wat is onzichtbaar? Wat is de hedendaagse Nederlandse variant op het Wilde Westen, en wat is er zoal verwonderenswaardig?

Nederland Nu is te bestellen via Literair Productiehuis Wintertuin, je eigen boekhandel of Bol. ISBN: 978-90-79571-49-9. Uitvoering: Paperback met digitale component. Aantal pagina’s: 144. Prijs: € 17,-

Jantine Wijnja reisde een maand lang door Nederland in de TAIR, de kleinste mobiele artist-in-residence van Nederland.
 Ze bevroeg de mensen die ze tegen kwam over hun kijk op Nederland Nu. Een maand van gesprekken met straatvegers en burgemeesters, archivarissen en vrachtwagenchauffeurs. Ze verzamelde uitspraken die ze met elkaar vervlocht tot één geheel. Samen vormen ze het boek Nederland Nu. Over tv-gezinnen versus buitengezinnen, het geluid van helikopters bij mooi weer, foodtrucks, Lone Wolfs, Mars, Jezushagedissen en een te klein ‘wij’.
Aan het verhaal zijn vijf audioverhalen toegevoegd, die éénmaal te beluisteren zijn voor iedere lezer. Het boek is vormgegeven en voorzien van tekstanalyses, grafieken en machinedialogen door Catalogtree. Lees er hier meer over.

Grafiek#04, Nederland Nu. Beeld: Catalogtree

Context

Nederland Nu en Dit is Nu

Nederland Nu is het eerste onderdeel van het meerjarige project Dit is Nu. Hier lees je er meer over.

Partners en ondersteuning

Dit is Nu en Nederland Nu zijn ontwikkeld in samenwerking met Literair Productiehuis Wintertuin, Landscape Labs (platform voor onderzoek naar de relatie tussen mens en landschap) en Catalogtree. Project en publicatie worden mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het Mondriaan Fonds, het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst) en Stichting Stokroos.