Hoe groot is jouw wij: experiment gezocht!

Wat als we het samen doen / ‘Wij’ in tijden van Corona

Heb jij een verbindend idee? Of een sociaal idee dat juist nú, in deze tijd van Coronamaatregelen, nodig is? Dien het in!
Wie weet kun je er volgende week al mee aan de slag...

Beste inwoner van Annerveenschekanaal, Bareveld, Eexterveen, Eexterveenschekanaal of Nieuwediep,

Hoe groot is Jouw Wij loopt al sinds juni 2019 in jullie dorpen. Na een aantal groepsbijeenkomsten, waren we toe aan gezamelijk brainstormen en experimenteren rond een groter wij.
Dat kan nu niet.
Maar er is juist nu ruimte om na te denken over lang gekoesterde plannen waar het altijd te druk voor was. Er zijn juist nu snel dingen nodig die een paar weken geleden nog helemaal niet zo belangrijk leken.

Er is nog steeds tijd, ruimte en budget om met die ideeën aan de slag te gaan.

‘Hoe groot is Jouw Wij’ zoekt experimenten.
Experimenten die te maken hebben met ‘Wat als we het samen doen’, en/of met ‘’Wij’ in tijden van Corona.’ Er is in totaal 2000 Euro te besteden.

Doe samen, denk samen.
Doe je mee?

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Dien je idee of experiment in via dit formulier
    of meld je aan als geïnteresseerde via dit formulier
    Indienen of aanmelden kan t/m 15 mei
  2. Bij ideeën die gerelateerd zijn aan de huidige Coronasituatie wordt direct gekeken of en hoe Hoe groot is Jouw Wij kan steunen. Over overige ideeën wordt na 15 mei besloten.
  3. Die overige ideeën worden gedeeld met andere indieners en met geïntresseerden. Waar nodig of wenselijk worden ideeën aan elkaar verbonden of verder ontwikkeld.
  4. Er worden ideeën uitgekozen om te realiseren.

Je mag zoveel ideeën indienen als je wilt.
Een idee hoeft niet ‘af’ te zijn, een spannende of inspirerende voorzet is ook mooi. Als het idee resoneert zetten we een online brainstorm op om er samen verder aan te werken.
Experiment begint klein: er hoeft geen breed draagvlak te zijn voor elk nieuw idee. Twee of drie bevlogen betrokkenen is vaak al genoeg.

Hoe wordt er gekozen?
De uiteindelijke keuze ligt bij Hoe groot is Jouw Wij, de rode draden die uit de inzendingen spreken bepalen mede hoe de keuze valt.

Wat zijn de voorwaarden?

- Om mee te kunnen doen moet de indiener of één van de indieners woonachtig zijn in Annerveenschekanaal, Bareveld, Eexterveen, Eexterveenschekanaal of Nieuwediep.
- Dien alleen een idee in waar je zelf mee aan de slag wilt, niet een idee waarvan je vindt dat een ander het op zou moeten zetten.
- Je kunt indienen met ideeën die te maken hebben deze tijd van Coronamaatregelen, of met experimenten die een sociale verbinding tot stand brengen of verbeteren. Dat kan gaan om een sociale verbinding binnen een dorp of gemeenschap, tussen dorpen of gemeenschappen onderling of vanuit dorp(en) of gemeenschap(pen) naar de wereld.
- Durf is een pré: wilde plannen welkom!

! Let op!
- Als je het idee indient ga je ermee akkoord dat jouw inzending wordt gedeeld met andere indieners en geïntresseerden, en dat je idee misschien wordt opgenomen in de publicatie en op de website van ‘Hoe groot is jouw Wij.’ Uiteraard met daarbij helder aangegeven dat het om jóuw idee gaat (tenzij je dat liever niet wilt...).
- Als je het idee indient, ga je ermee akkoord dat je idee als het gerealiseerd wordt ook overdraagbaar wordt gemaakt: je idee wordt dan zo weergegeven, dat een ander het elders in principe ook uit kan voeren.

Hoe groot is jouw wij: Hier gebeurt het!

Hier gebeurt het! / Wat gebeurt hier? 

Beste inwoner van Annerveenschekanaal, Bareveld, Eexterveen, Eexterveenschekanaal of Nieuwediep,

Er gebeuren op dit moment bijzondere dingen. Misschien wel juist in kleinere dorpen en gemeenschappen. Draaiorgels komen langs (of toch niet), knutselkranten worden gemaakt en bezorgd.Voor de aankomende publicatie zou ik graag met jou in kaart brengen wat er op dit moment in jouw omgeving gebeurt en verandert.  
 
Doe je mee? Dan krijg je elke week drie vragen.  

Dit is Nu Corona

Doe mee aan de vragenlijsten van 'Dit is Nu, Corona editie'

vragenlijst 1

vragenlijst 2

Op de hoogte blijven van Dit is Nu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg Dit is Nu

Blijf op de hoogte van de grote lijnen en ontwikkelingen van Dit is Nu door je in te schrijven voor de nieuwsbrief of Dit is Nu te volgen op facebook.